Astrik Spania 2025 – Treningstur!

Da er vi klar med rammene for neste års treningstur til Spania med Astrik. Hoved-uken er blinket ut til perioden lørdag 26. april til lørdag 3. mai 2025 men med muligheter for justeringer av reiselengde for de som ønsker det.

Fortsatt bor vi på AR Diamante Beach Spa Hotel, et 4-stjerners stort hotell som ligger litt nord for halvøyen med Calpe-klippen:

Hotellet er godt vant med sykkelgrupper som gjester:
“Our Diamante Beach Spa Hotel & Convention Centre and Imperial Park All Inclusive & Spa Resort hotels welcome professional cycling teams and amateur groups throughout the season”.

Mer hotell-info: https://www.ar-hotels.com/en/hotel-ar-diamante-beach/

Reiseperiode

Hovedperiode – lørdag 26 april til lørdag 3 mai. Perioden er valgt for å få med 1.mai, slik at uavhengig når du reiser så får vi ikke så mange fridager.

Det går mange fly Bergen-Alicante, vi har tatt utgangspunkt i Norwegian men det er også andre flyselskap som flyr denne ruten enten direkte eller ved mellomlanding. Flybestillinger bestilles og betales som vanlig av den enkelte.

Lørdag 26 april går det 2 direkte fly – et tidlig og et sent (som de som eventuelt skal løpe Bergen City Marathon kan ta).

Vi beregner retur for alle lørdag 3 mail fra Alicante kl. 20.00 (med ankomst Bergen kl 23.35). Da vil vi også kunne få noe sykling/tur ut av den siste dagen. Det er mulig å velge annen dag men da må du gjerne ordne transport selv.

Retur

Flere muligheter her også, men «hoved-retur» blir lørdag 3. mai kl 20 på kvelden. Det går også fly tidlig på morgenen, eller fredag om noen ønsker annet.

Skriv tydelig på Facebook, melding eller mail hvilke dager du skal ha og hvilket fly du kommer/reiser med.

Transport til/fra flyplass

Kostnad for transport Alicante til/fra flyplass deles på antall reisende og er ca. NOK 300 pr vei per person på de nevnte tidene vi har satt opp felles minibuss er på.

Vi setter opp felles-transport når vi er tilstrekkelig antall for minibuss.

De som kommer utover det må ta en Shared-bus, noe som er ukomplisert og buss stopper ved hotellet. Pris er ca det samme som med minibuss.

Alicante Airport ALC shuttle transfer – Beniconnect
https://www.beniconnect.com/

Pris hotell

Hotellprisen er omtrentlig samme som i 2024. Hotellet har kun dobbeltrom, men differensierer selvsagt på om et er en eller to personer på rommet. Prisene under gjelder halvpensjon (frokost + middag), og baserer seg på en eurokurs på 11,50:

Pris ved en person på rommet:
79,65€ per døgn før 1 mai og 88,45E etter 1 mai
Ca. 580€ for en uke (ca. NOK 6.600)

Pris per person dersom to deler på et dobbeltrom:
49.90€ per døgn før 1 mai og 55,45E etter 1 mai (ca. NOK 930 per døgn)
Ca 346€ per person for en uke når to deler tom (ca. NOK 3.900 per uke per person i delt rom).,

Prisene over forutsetter at vi blir ca. 30 personer fra Astrik på hotellet, og der de fleste tar en hel ukestur. Dersom deltagerantallet krymper ned mot 20 personer, kan vi måtte beregne et mindrepåslag på prisen fra hotellet side. Hotellet gir oss fri tilgang til spa-anlegget, men evt. behandlinger må bestilles og betales selv. For øvrig så inkluderer halvpensjonen også vin og vann til middagen.

Bindende påmelding skjer ved innbetaling av depositum på kr 2.000 som må betales i høst men vi har per nå ikke fått dato for dette. Resterende sum, avhengig av romtype og overnattingsdøgn som du velger, betales inn før 10. april 2025. Bruk Astrik tur konto (OBS nytt kontonummer): 3000.62.05603.

Sykkel-leie og sykling på turen

Det var noen i år som valgte å leie sykkel i Calpe, med gode erfaringer. Her er det flere valgmuligheter i byen, men vi har ikke sjekket opp i 2025-priser på sykkelleie.

Vi legger opp til felles turer som vi pleier. Avgang kl. 09 og så er vi ute store deler av dagen. Turer har ofte lengde på 120-160 km og det er alltid mulighet til kortere alternativ. Vi tar det med ro, passe på at alle er med og deler inn stort sett i 3 grupper ut ifra ønsket hastighet og lengde.

Dette er en tur med både stort treningsutbytte og sosialt snitt – passer for de aller fleste.

Med vennlige hilsninger,
Arild, Tormod og Øyvind.