Astrik Tur: Spania Vår 2024

Da er vi klar med rammen for neste års treningstur til Spania med Astrik. Hoved-uken er blinket ut til perioden tirsdag 23. april til tirsdag 30. april, men med muligheter for justeringer av reiselengde for de som ønsker det. Vi holder på byen Calpe som base også ett år til, men har av prismessige årsaker byttet til et annet hotell. Denne gangen blir det AR Diamante Beach Spa Hotel, et 4-stjerners stort hotell som ligger litt nord for halvøyen med Calpeklippen. Hotellet er ifølge egen hjemmeside godt vant med sykkelgrupper som gjester:

“Our Diamante Beach Spa Hotel & Convention Centre and Imperial Park All Inclusive & Spa Resort hotels welcome professional cycling teams and amateur groups throughout the season”.

Mer hotell-info: https://www.ar-hotels.com/en/hotel-ar-diamante-beach/

Reiseperiode

For de som ønsker en ukes opphold, så blir dette som nevnt i perioden tirsdag 23. april – tirsdag 30. april.  Vi legger som vanlig opp til at de som ønsker kortere opphold, gjør dette ved å ta noe senere utreise – men holder på felles returdag 30. april. Dersom en ønsker å forlenge til dagen etterpå (1. mai), så må det komme frem tydelig på bestillingen.

Pris hotell

Flyprisene er nok dessverre økt noe, men til gjengjeld er hotellprisen redusert sammenlignet med fjoråret.  Hotellet har kun dobbeltrom, men differensierer selvsagt på om et er en eller to personer på rommet. Prisene under gjelder halvpensjon (frokost + middag), og baserer seg på en eurokurs på 11,50: 

Pris ved en person på rommet:

  • 80,90€ per døgn (ca. NOK 930 per døgn)
  • 566€ for en uke (ca. NOK 6.500)

Pris per person dersom to personer deler på et dobbeltrom:

  • 47,90€ per døgn per person (ca. NOK 550 per døgn)
  • 335,30€ per person for en uke når to deler rom (ca. NOK 3.850 per uke per person i delt rom)

Prisene over forutsetter at vi blir ca. 30 personer fra Astrik på hotellet, og der de fleste tar en hel ukestur.  Dersom deltagerantallet krymper ned mot 20 personer, kan vi måtte beregne et mindre påslag på prisen fra hotellet side.  Hotellet gir oss fri tilgang til spa-anlegget, men evt. behandlinger må bestilles og betales selv. For øvrig så inkluderer halvpensjonen også vin og vann til middagen.

Transporten til/fra flyplassen deles på antall reisende, og antas å ligge på omtrent samme nivå som tidligere år; ca. 200-250 kroner per person per vei dersom en klarer å samles minst 4 på hver minibuss.  

Bindende påmelding skjer ved innbetaling av depositum på kr 2.000 som må betales innen 1. november. Resterende sum, avhengig av romtype og overnattingsdøgn som du velger, betales inn før 10. april 2024. Bruk Astrik tur konto (OBS nytt kontonummer): 3000.62.05603.

Flytider

Flybestillinger bestilles og betales som vanlig av den enkelte. Det er flere mulige flygninger til Alicante og det enkleste er direkte med Norwegian. For de som tar med egen sykkel så anbefales følgende direkte-fly på vei nedover:

  • Tirsdag 23. april kl. 15.35 fra Bergen (kl. 19.15 i Alicante)
  • Onsdag 24. april kl. 11.15 fra Bergen (kl. 14.55 i Alicante)

Det går også direktefly mandag 22. april fra Bergen kl. 16.05 for de som evt. ønsker dette. Vi har ikke reservert rom fra den datoen, men antar det vil være uproblematisk å ordne på et så stort hotell. 

Vi beregner retur for alle tirsdag 30. april fra Alicante kl. 20.00 (med ankomst Bergen kl 23.35). Da vil vi også kunne få noe sykling/tur ut av den siste dagen. Det er mulig å velge annen dag men da må du gjerne ordne transport selv. Blir det mange på onsdag 1. mai så kan vi sette opp en buss der også.

De som aksepterer en mellomlanding vil ha en del flere flyavganger å velge mellom. Men vi vil vanskelig kunne sette opp noen billig fellestransport utover de avgangen som nevnt overfor.

Kost for transport Alicante til/fra flyplass deles på antall reisende og er ca NOK 200-250 per person på de nevnte tidene vi har satt opp felles minibuss er på.

Sykkelleie: Det var noen i år som valgte å leie sykkel i Calpe, med gode erfaringer. Her er det flere valgmuligheter i byen, men vi har ikke sjekket opp i 2024-priser på sykkelleie.

Sykling på turen: Vi legger opp til felles turer som vi pleier. Avgang kl. 09 og så er vi ute store deler av dagen. Turer har ofte lengde på 120-160 km og det er alltid mulighet til kortere alternativ. Vi tar det med ro, passe på at alle er med og deler inn stort sett i 3 grupper ut ifra ønsket hastighet og lengde. Dette er en tur med både stort treningsutbytte og sosialt snitt – passer for de aller fleste.

Med vennlige hilsninger,
Arild, Tormod og Øyvind.